World Responsible Tourism Awards – Vindere Interview Series

Burj Al Arab Aquarium har netop vundet sølvprisen for ‘Bedste bidrag til bevarelse af vilde dyr og planter’.

Det bedste bidrag til dyreværnskategorien tildeles en turistvirksomhed eller et turismeinitiativ, der har haft målbar succes med at bevare og forvalte levesteder og vilde dyr og planter. Det bedste bidrag til bevarelse af vilde dyr og planter fokuserer på ferieudbydere, hvad enten det er rejsearrangører, indkvarterings- eller bevaringsorganisationer, som gennem turisme har nået målsætninger for målbare vilde dyr og planter og/eller levesteder. Initiativerne kan omfatte oplevelser med dyreliv, naturstier, opholdssteder eller andre ferier, som ellers gavner vilde dyr og levesteder. Dommerne ønskede integration af store ferieoplevelser med progressive og bæredygtige programmer inden for vilde dyr og planter og habitatbevarelse, succesmål og idéer, som kunne tilpasses og udvikles af turistudbydere over hele verden.

Dubai Turtle Rehabilitation Project (DTRP) er baseret på Burj Al Arab Jumeirah og Madinat Jumeirah og drives i samarbejde med Dubais Wildlife Protection Office, med vigtig veterinær støtte fra Dubai Falcon Clinic og Central Veterinary Research Laboratory.

Projektet har kørt i sin nuværende form siden 2004 og har hidtil set frigivelsen af 1089 reddede havskildpadder tilbage i Dubais farvande. Alene i 2011 er over 350 syge eller tilskadekomne havskildpadder blevet behandlet af DTRP efter at være blevet skyllet op på strandene i regionerne. DTRP er i øjeblikket det eneste projekt af sin art i Mellemøsten og RødeHavsregionen.

Projektet blev startet efter behovet for en skildpadde rednings-og rehabilitering facilitet blev realiseret af Wildlife Protection Office – efter strandede skildpadder begyndte at blive bragt ind til dem. Hovedformålene med projektet er:

Redde, rehabilitere og frigive tilbage i naturen eventuelle havskildpadder, der findes syge eller sårede i hele regionen.
Uddan lokale børn, borgere og internationale hotelgæster om havskildpaddebiologi og den lokale og globale situation for havskildpadden.
At forstå succesen med rehabilitering og forskning skildpadde bevægelser i hele regionen og videre via en satellit tracking initiativ.
Vi interviewede Warren Baverstock, Aquarium Operations Manager hos The Aquarium & Dubai Turtle Rehabilitation Project hos The Burj Al Arab for at finde ud af mere.

Burj Al Arab Aquarium vandt for nylig en World Responsible Tourism Award. I 140 tegn (en tweet) eller mindre – hvorfor tror du, du har vundet sådan en vigtig pris?

Jeg tror, vi vandt prisen på grund af resultaterne af vores projekt; til dato har vi udgivet 1089 skildpadder tilbage i naturen, jeg tror, det er imponerende.

Hvad var drivkraften til at skabe Burj Al Arab Aquarium specifikt – hvad hul fylder det?

Akvariet er en integreret del af hotellet og hotellets oprindelige konstruktion og design. Det indtager et ganske stort område af hotelplads, men formålet er udelukkende til visning og for folk at se på og nyde.

Hvem er Burj Al Arab Aquarium primært til?

Akvariet er for gæster på hotellet, vi har to imponerende tanke i lobbyen kendt som ‘Wing’ tanke, som alle kommer ind på hotellet kan nyde. Vi har også ‘Oval’ tank i Burj Al Arab’s signatur restaurant ‘Al Mahara’, der er specielt for gæster i restauranten at nyde, og vi har også to udstillinger sat i private spisestuer for en mere intim oplevelse.

Hvilken forskel ønsker Burj Al Arab Aquarium, og alle tilknyttede miljøaktiviteter at gøre?

Nogle af formålene med akvariet er at yde et bidrag til videnskabelig forskning og bevarelse. I årenes løb har vi bidraget til videnskab relateret til haj reproduktion, fisk avl og selvfølgelig havskildpadde rehabilitering. Alle disse ting gør en forskel for at forstå og i sidste ende beskytte vores marine miljøer.

Hvad er hindringerne for at gøre denne forskel?

Vi står ikke over for mange barrierer, måske øge bevidstheden om projektet ville være en af vores største udfordringer. Vi har stor opbakning til vores projekt, og jeg tror, at folk er tilfredse med vores resultater og kan se et målbart resultat, som altid er positivt.

Hvem hjælper dig med at overvinde de barrierer?

Bestemt, sociale medier har haft en enorm indflydelse på at øge bevidstheden om projektet, og hvad de skal gøre, når en person finder en skildpadde. Jeg er meget stolt af mit team, vores partnere, vores tilhængere og det, vi har opnået sammen.

Gør turistsektoren nok for at levere en bæredygtig rejse- og turisme?

Kendskab til et hotels miljøbidrag bliver stadig vigtigere for rejsende. Jeg mener, at turistsektoren er enestående i stand til at bidrage til bæredygtighed og bevarelse i hele verden. Dette er et vigtigt ansvar for ethvert godt hotel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *