World Responsible Tourism Awards – Vindere Interview Series

Lemon Tree Hotels var den fælles samlede vinder og vandt også Gold-prisen for “Bedste indkvartering for ansvarlig beskæftigelse.”

Den bedste indkvartering for ansvarlig beskæftigelse er for et hotel, ecolodge, campingplads eller anden indkvartering, der har en eksemplarisk ansvarlig tilgang til ansættelse og behandling af personale. Denne kategori var på udkig efter overnatningssteder, der skaber steder at arbejde, som er støttende, fair og bemyndigelse. Det er for boliger, der grundlæggende tror på rimelige lønninger og arbejdsvilkår, og som hylder lokalbefolkningens færdigheder; lokalt personale og tilbyde uddannelses- og progressionsmuligheder. Det, dommerne ønskede, var en bolig med klar vægt på rimelige arbejdsvilkår. Vinderen viste en holistisk tilgang til velfærd og kompetenceudvikling af sine medarbejdere.

Fresh, spirited og ungdommelig, Lemon Tree Hotel Company (LTH) er Indiens hurtigst voksende kæde af opskalere, midscale og økonomi hoteller. Denne prisbelønnede indiske hotelkæde blev grundlagt i september 2002 og ejer og driver i øjeblikket 40 hoteller i 23 byer med over 4100 værelser og over 4000 ansatte. Denne hurtige vækst har gjort koncernen til den tredje største hotelkæde i Indien af ejede værelser, i øjeblikket.

Lemon Tree fokuserer på at levere en sund ‘triple bottom line’, dvs Planet, Mennesker og Profit gennem sine bæredygtighed initiativer.

Planet: Den nuværende indsats omfatter energieffektivitet og -bevarelse; vandeffektivitet og -bevarelse anvendelse af CNG i stedet for LPG; anvendelse af grønt byggemateriale plantning af træer og buske på hotellets lokaler byggehoteller i overensstemmelse med Universal Design koncepter – for større adgang for forskelligt dygtige mennesker og bygge deres hoteller til Leadership in Energy and Design (LEED) Gold Standards.

På mellemlang sigt til lang sigt vil de fokusere på vindkraft; agrokraft, dvs. genbrugsvand til AC køletårn (mål udskiftning af ferskvand med 15-20%); varmepumpe til energibesparelser; sol foto voltaic (PV) system til belysning; omfattende brug af LED lysarmaturer (post omkostningsreduktion); geo termisk energi.

Mennesker: De er meget fokuseret på deres kultur og på at holde deres folk engageret. Lemon Tree Hotels er blevet rangeret seks år i fortsættelse (2011-2016) som en af de 100 bedste steder at arbejde for i Indien af Great Places to Work Institute og Economic Times. I 2016 blev det rangeret som #9 i Top 100 Great Places to Work. Også Lemon Tree Hotels blev valgt som den bedste virksomhed i Workplace Transformation Case Study. LTH er en ligestillings employer og inviterer aktivt til jobansøgninger fra handicappede. Virksomhedens etos er, at personer med handicap skal have de samme muligheder som andre for at realisere deres fulde potentiale. Ved at skabe et miljø i organisationen, der giver dem mulighed for at levere deres bedste, LTH er i stand til at spille en rolle, uanset hvor lille, i social rummelighed og nation bygning.

Lemon Tree har defineret målet som mainstreaming ‘Opportunity Deprived Indians’ (ODIs) i sin arbejdsstyrke.

I øjeblikket 13% af Lemon Tree gruppen ansatte er medarbejdere med handicap (EWDs), der enten høre-og-tale nedsat, ortopædisk handicappede eller har Downs syndrom; ~ 15 % er økonomisk eller socialt dårligt stillede. Lemon Tree har udviklet en struktureret proces til at induktion mennesker med handicap og dem med en økonomisk / social ulempe i hele sin hoteller pan Indien. De arbejder på tværs af forskellige områder af deres hoteller, fx Husholdning, Køkken Stewarding og Food & Beverage Service. Målet er at øge denne procentdel betydeligt i løbet af de næste 10 år og gøre ODI’er til en central del af deres virksomhed. Det arbejde, der er udført på dette område, er løbende blevet anerkendt og belønnet på nationalt plan.

Profit: Deres primære fokus er på at være best-in-class i deres omkostningsstruktur, både i bygning og drift hoteller. Dette vil sætte dem i stand til at tilbyde deres investorer det bedste afkast af den investerede kapital på

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *