World Responsible Tourism Awards – Vindere Interview Series

EASTCO netop vundet sølv prisen for “Bedste bidrag til dyrelivet bevarelse”

Det bedste bidrag til dyrelivet bevarelse kategori er tildelt en turisme virksomhed eller initiativ, der havde målbar succes med at bevare og forvalte levesteder og vilde dyr og planter arter. Det bedste bidrag til bevarelse af vilde dyr og planter fokuserer på ferieudbydere, hvad enten det er rejsearrangører, indkvarterings- eller bevaringsorganisationer, som gennem turisme har nået mål for målbare vilde dyr og planter og/eller levesteder. Initiativerne kan omfatte oplevelser med dyreliv, naturstier, opholdssteder eller andre ferier, som ellers gavner vilde dyr og levesteder. Det, dommerne ønskede, var integration af store ferieoplevelser med progressive og bæredygtige programmer inden for vilde dyr og planter, succes og idéer, som kan tilpasses og udvikles af turistudbydere over hele verden.

East African Safari and Touring Company (EASTCO) er en privat tanzaniansk virksomhed ejet af en tanzaniansk / australsk familie, der bor i Arusha Tanzania. Det blev etableret i 1992 af Simon King.

EASTCO er en lille operation, der tilbyder private safaris i hele Østafrika, og de kører deres egen flåde af 4wd safari køretøjer. De tilbyder normalt safarier, der kombinerer de traditionelle parker med besøg på områder af naturlig skønhed, kulturel eller dyreliv betydning uden for nationalparker. De forsøger at understrege, at safari er en rejse, en rejse for at opleve alt, hvad Afrika har at tilbyde. Respektfuldt og ansvarligt.

I begyndelsen af 1990’erne var EASTCO’s direktører bekymrede over ødelæggelsen af levesteder og den deraf følgende reduktion i dyrelivet i naturområder uden for nationalparkerne, der gør Tanzania så specielt. De indså den eneste måde at sikre Afrikas dyreliv vil udholde for fremtidige generationer var at bevare levesteder og jorder, og først da vil arter være i stand til at overleve og i nogle tilfælde komme sig efter års ødelæggende krybskytteri. De indså også den eneste måde at sikre, at Tanzanias naturarv ikke gik tabt for evigt ville være at inddrage de lokale samfund i at redde levesteder og dyreliv, samt drage fordel af dyrelivet på deres jord. Den gazetting af Community Management for Randilen Wildlife Management Area (WMA) over tyve år senere var EASTCO’s præstation.

Vi interviewede Simon King, grundlæggeren af EASTCO, for at finde ud af mere.

EASTCO vandt for nylig en World Responsible Tourism Award. I 140 tegn (en tweet) eller mindre – hvorfor tror du, du har vundet sådan en vigtig pris?

Bevarelse af lokalsamfundet: Efter 20 år var vi i stand til at vise, at bevarelse af lokalsamfundet ikke redde dyrelivet og kan stoppe jagt, krybskytteri og jordforringelse.

Hvad var drivkraften til at skabe EASTCO specifikt – hvad hul fylder det?

EASTCO udfylder hullet mellem de mange cookie cutter safari operatører og eventyr over-land safaris. EASTCO arbejder med lokalsamfundene og tilbyder safarier til fjerntliggende og off-the-beaten-path destinationer, gå på Masai stepper øst for Tarangire, flyve lejre og kulturel interaktion, kajakroning i Det Indiske Ocean, rock kunst steder og specialiserede safarier.

Hvem er EASTCO primært til?

EASTCO er for safari-goer, der føler behov for at opleve Afrika og dets folk, ikke bare flyve ind, flyve ud safari. Dette kan være enhver aldersgruppe, der har behov for at udforske, for at møde mennesker og opleve landskaber og dyreliv. Vi ved, at det, vi forsøger at opnå, kan gøre en forskel for dyrelivet og lokalsamfundene og kan forbedre deres egen safari oplevelse og nydelse.

Hvilken forskel vil EASTCO gøre?

Vi ønsker at redde levesteder, og dermed redde dyrelivet. Den største trussel mod antallet af vilde dyr og planter er tab af levesteder. Tanzania har 17% af hendes jord, der er omfattet af beskyttet område, hvor ingen menneskelig bosættelse eller aktivitet er tilladt, og 18% af hendes jord er omfattet af beskyttet område, hvor der er dyreliv og mennesker deler jorden. Indtil 2010 var rækken for elefanter i Tanzania 39% af hendes overfladeareal.

Vi ser den eneste måde at bevare dyrelivet og levestederne på er ved at styrke lokalsamfundene og bruge turismen til at opfylde disse mål. Kun lokalsamfundene kan redde deres jord. De skal have dette incitament gennem turistindtægter.

Hvad er hindringerne for at gøre denne forskel?

Alt for mange rejsearrangører og rejsespecialister sælger nu safaripakken. Der er meget lidt tanke for fremtiden, og rejsearrangørens støtte er af afgørende betydning, hvis fællesskabets bevarelse skal være effektiv, og for at Fællesskabets bevaringsområder kan give meningsfulde oplevelser for besøgende.

Uden en ændring i tænker af rejsearrangører om, hvordan markedet Tanzania og dets dyreliv, ved at bo længere perioder uden for parker i samfund områder, vil de eneste vindere være jagt virksomheder, der dominerer disse områder nu.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *