World Responsible Tourism Awards – Vindere Interview Series

Elevate Destinations har netop vundet Guldprisen for ‘Best Innovation by a Tour Operator’

Den bedste nyskabelse i en rejsearrangør kategori er for en turistvirksomhed med en innovativ og vellykket tilgang til ansvarlig turisme. De var på udkig efter en inspirerende rejsearrangør, som med succes tager fat på samfunds-, kultur- eller miljøspørgsmål i turismen på en ny og innovativ måde. Hvad dommerne ønskede var et inspirerende eksempel på innovation af en rejsearrangør, med målbar succes med at give ansvarlige turisme oplevelser, som kan kopieres på tværs af branchen.

Elevate Destinations er et socialt ansvarligt luksusrejsefirma, der designer unikke og transformerende skræddersyede rejser for familier og enkeltpersoner samt fonde, virksomheder og nonprofitorganisationer, der er forpligtet til at gøre en forskel. Etableret i 2005, Elevate Destinationer er blevet en førende i branchen i at designe rejser, der giver tilbage, banebrydende innovative måder at forbinde altruistiske ressourcer og rejsende med samfund i nød over hele verden.

Elevate Destinations blev anerkendt ved prisuddelingen for sit fremstingede Køb en tur, Giv en tur’-initiativ. Ligesom andre en-til-en bevidst forbrugerisme modeller, såsom TOMS Sko, penge fra ture booket går til udflugter for dårligt stillede børn, en første af sin art i rejsesektoren. Denne innovation har fået Elevate Destinations til at tilbyde rejser til næsten 500 unge, demokratisere rejser og give dem mulighed for at opleve de kulturelle og naturlige højdepunkter i deres egne lande.

De donerede udflugter giver under serveret ungdom den samme slags historier og minder, som verdens fritidsrejseelite tager for givet. Disse hjertevarmende fortællinger er beskrevet på Elevate Destinations ‘Global Stories ‘blog.

Dommerpanelet udtrykte håb om, at mange andre ville følge trop. Faktisk er konceptet allerede begyndt at sprede sig. Efter ledelsen og succesen med Elevate Destinations’ initiativ er flere andre operatører begyndt at kopiere modellen og vedtage den som en del af deres brand.

Baseret på denne interesse og entusiasme, vil Elevate Destinationer vise vejen i at danne en alliance med enhver rejseudbyder, der ønsker at kopiere modellen. Denne alliance vil arbejde sammen om at udvide rækkevidden af en-til-en giver i rejsesektoren, dele bedste praksis, og sprede budskabet om bevidst forbrugerisme til mainstream rejsende offentligheden.

Vi interviewede Dominique Callimanopulos, grundlægger af Elevate Destination, for at finde ud af mere.

Hæve destinationer for nylig vundet en World Responsible Tourism Award. I 140 tegn (en tweet) eller mindre – hvorfor tror du, du har vundet sådan en vigtig pris?

Vi er pionerer inden for den første en-til-en rejseplatform – ved hjælp af bevidst forbrugerisme til at give under tjente unge en chance for at rejse.

Hvad var driveren til at skabe Elevate Destinationer specifikt – hvad hul udfylder det?

Løft destinationer fylder et behov ved en korsvej af altruisme og luksus rejser. Vi inkorporerer give tilbage i alle vores tur design. Vi samarbejder også med internationale organisationer om at designe donorrejser til deres projekter i marken.

Hvem er/er Elevate Destinationer primært til?

Vores ture er “luksus med et formål” rettet mod eventyrlystne rejsende, der ønsker at udnytte deres rigdom på en positiv, respektfuld måde. Vores turdesign omfatter meningsfuld interaktion med lokalbefolkningen, støtte til lokale bevaringsinitiativer og ophold på lodges, der fejrer og beskytter deres omgivelser.

Hvilken forskel vil Hævedestinationer gøre?

Elevate ønsker at give tanke lederskab for ansvarlig, bæredygtig rejse – fra kulstof modregning vores ture til at integrere værdifulde frivillige oplevelser til at støtte de rigtige lodges, aktiviteter og bevarelse initiativer på stedet. Spændende, flere andre store operatører har fulgt vores eksempel og vedtaget deres egne versioner af vores ‘Køb en tur, Giv en tur’ model!

Hvad er hindringerne for at gøre denne forskel?

Fælles bevidsthed og bundlinje pres, at de fleste interessenter i branchen står over for. Der er også en enorm variation i sund praksis fra region til region, hvilket gør ensartede og ensidige standarder meget udfordrende. Der er også en modvilje fra forbrugernes side mod at betale mere for større social og miljømæssig værdi.

Hvem hjælper dig med at overvinde de barrierer?

Stigende bæredygtighed og etisk bevidsthed i rejsebranchen, der afspejles i produktet er langsomt under forandring destination landskaber. Bevidst forbrugerisme har øget bevidstheden og givet rejsende mere positive produkter og virkninger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *