World Responsible Tourism Awards – Vindere Interview Series

Misool Eco Resort netop vundet Silver Award for bedste bidrag til Wildlife Conservation.

Det bedste bidrag til dyreværnskategorien tildeles en turistvirksomhed eller et turismeinitiativ, der har haft målbar succes med at bevare og forvalte levesteder og vilde dyr og planter. Det bedste bidrag til bevarelse af vilde dyr og planter fokuserer på ferieudbydere, hvad enten det er rejsearrangører, indkvarterings- eller bevaringsorganisationer, som gennem turisme har nået målsætninger for målbare vilde dyr og planter og/eller levesteder. Initiativerne kan omfatte oplevelser med dyreliv, naturstier, opholdssteder eller andre ferier, som ellers gavner vilde dyr og levesteder. Dommerne ønskede integration af store ferieoplevelser med progressive og bæredygtige programmer inden for vilde dyr og planter og habitatbevarelse, succesmål og idéer, som kunne tilpasses og udvikles af turistudbydere over hele verden.

Misool er et resort- og bevaringscenter i verdensklasse i Raja Ampat, Indonesien, i hjertet af marine biodiverisity. Arbejdet i Misool og dets non-profit, søster organisation, Misool Baseftin, er synonymt med marine bevarelse og bæredygtig turisme. Bygget på stedet af en tidligere haj-finning lejr, udvej skaber transformative oplevelser i uberørt natur.

Misool blev grundlagt på den klare forståelse, at virksomhedens primære aktiv ville være sundhed og vitalitet af det marine økosystem. Med en gruppe engagerede personer og maverick miljøforkæmpere, var målet at sikre beskyttelse og vækst af regionens rev. Misool Baseftin, som blev etableret i 2010, modtager støtte fra nogle af de største internationale fonde. Navnet Misool Baseftin betyder ‘Misool: vi ejer det sammen’ i det lokale stammesprog. Fonden fastholder en bred tilgang til bevarelse, der kombinerer miljømæssige, sociale og uddannelsesmæssige elementer. Misool er ofte nævnt som et paradigme inden for branchen og tæller nogle af de førende stemmer i marine bevarelse som sine fortalere.

Misool’s mission er at sikre fremtiden for de mest biodiverse rev på Jorden gennem empowerment af lokalsamfund, der giver en struktur, som de er i stand til at genvinde deres traditionelle embedstid af rev. Centralt for deres mission troen på, at bæredygtig turisme og samfundsbaseret bevarelse er til gensidig fordel. Deres forretning, deres fundament, og deres samfund alle deler en fælles aktiv: en sund, blomstrende reef system.

Vi interviewede Marit Miners, direktør for salg og marketing og medstifter af Misool Eco Resort for at finde ud af mere.

Misool Eco Resort vandt for nylig en World Responsible Tourism Award. I 140 tegn (en tweet) eller mindre – hvorfor tror du, du har vundet sådan en vigtig pris?

Marine bevarelse er vores forretning – vores turisme drift er det køretøj, der giver os mulighed for at gøre det arbejde, vi brænder for. Vi er stolte af at blive anerkendt for dette.

Hvad var føreren for at skabe Misool Eco Resort specifikt – hvad hul fylder det?

Misool begyndte som et bevaringsinitiativ for at beskytte verdens rigeste rev. Grasserende haj finning og destruktivt fiskeri var decimering de mest biodiverse rev på planeten, og vi nægtede at stå og se det ske. Vi har skabt en model, hvor revenes sundhed er det primære aktiv i vores forretning, hvilket sikrer en langsigtet og bæredygtig finansieringsmodel.

Hvem er Misool Eco Resort primært til?

Misool er for vores gæster, vores samfund, vores børn og dine børn. I en verden fuld af hurtigt nedværdigende rev, håber vi, at Misool vil være et inspirerende eksempel på en blomstrende marine økosystem.

Hvilken forskel ønsker Misool Eco Resort at gøre?

Misool’s mission er at sikre fremtiden for de mest biodiverse rev på Jorden gennem empowerment af lokalsamfund, der giver en struktur, som de er i stand til at genvinde deres traditionelle embedstid af rev. Vi håber også at kunne vise vores jævnaldrende i rejsebranchen, at naturen er et primært aktiv. Når vi beskytter naturen, beskytter vi vores bundlinje i dag og i morgen.

Hvad er hindringerne for at gøre denne forskel?

I denne specifikke nichesektor i turistindustrien findes der kun få data, der viser, hvorfor forbrugerne træffer valg, og vi har endnu ikke sat en økonomisk værdi på det samlede marked for bæredygtig turisme i havturismesektoren. Dette gør det nemt for mange operatører at komme med undskyldninger for at skære hjørner, med fokus på en hurtig ROI snarere end den lange horisont.

Hvem hjælper dig med at overvinde de barrierer?

Vi samarbejder med undervisere, forskere, industriledere og kernemedier for at sikre, at disse data udvikles, og at de bliver en rettesnor for branchens fremtid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *