“Voksende Awareness” Bog udgivet af Central Scotland Green Network

Voksende Bevidsthed – Hvordan Grøn Bevidsthed kan ændre opfattelser og steder, redigeret af professor Brian Evans, leder af urbanisme på The Glasgow School of Art (GSA), og Sue Evans, leder af udvikling på CSGN, fokuserer på landskabet og det fysiske miljø i byer og regioner i dag og i fremtiden.

Lanceret på den sjette årlige CSGN Forum, som blev afholdt i samarbejde med GSA for at fejre året for innovation, arkitektur og design, bogen indfanger visionen og læring fra talere på tidligere CSGN arrangementer i løbet af de seneste fem år.

Den voksende bevidsthed afspejler den rolle og de fordele, som landskaber og økosystemer i byregioner spiller på baggrund af klimaændringer, migration, sundhedsbevidsthed og stadig større intensivering i byerne.

Med femten essays af førende verdensomspændende tænkere og praktikere på området, er bogen opdelt i tre sektioner – ‘Learning from Thought’, ‘Learning from Place’ og ‘Learning from Action’, for at repræsentere den måde, hvorpå de, der arbejder med og griber ind i landskabet, handler om deres arbejde.

Bidragydere omfatter Jonathon Porritt CBE, Peter Head CBE, Sir Harry Burns og Tom Armour af Arup fra Storbritannien, samt internationale projekter såsom New Yorks High Line, grønnere ruhr i Tyskland, Seoul’s Cheonggyecheon River Restoration projekt og ‘Clean City, Green Waters’-programmet i Philadelphia.

Professor Brian Evans, head of Urbanism hos GSA, sagde: “Som samfund står vi over for store udfordringer inden for klimaændringer og wellness. Grønnere vores verden hjælper enormt. Hvis vi står over for udfordringerne med en designet hensigt, og hvis vi gør det godt, kan vi gøre vores verden sikrere, sundere og smukkere.

“Growing Awareness opstiller en tipunktsplan for at hjælpe med at levere denne dagsorden – fra håndtering af byspredning, klog brug af økonomi og teknologi, øget forståelse af vandsystemer til en ny æstetik til levering af et grønt og blåt netværk, der er lig med vores transport- og servicenetværk.”

Sue Evans, udviklingschef hos CSGN, sagde: “Growing Awareness dokumenter fem års forskning foretaget af Central Scotland Green Network Trust til at kaste lys over de innovative grønne infrastrukturprojekter, der finder sted på vores dørtrin og på verdensplan. Gennem publikationen håber vi at inspirere beslutningstagere, udviklere og praktikere til at støtte leveringen af CSGN-visionen, der omdanner miljøet i det centrale Skotland, så det tilfører værdi til økonomien og på kritisk vis giver bæredygtige steder, der beriger fremtidige generationers liv.”

Voksende Bevidsthed – Hvordan Grøn Bevidsthed kan ændre opfattelser og steder er prissat til £ 47,50 og er tilgængelig under Festival of Architecture til en nedsat sats på £ 20 fra Royal Incorporation of Architects i Skotland (RIAS) boghandel og online på www.rias.org.uk/bookshop/

Publikationen blev muliggjort med støtte fra den skotske regering, CSGN, GSA Urban Lab og GreenBlue Urban.

Charlotte Markey fra GreenBlue Urban, sagde: “Støtte kvalitet publikationer, der fremhæver potentialet for grøn og blå infrastruktur, der skal indlejres i udviklingsprojekter er en del af vores bredere vision om at inspirere den enkelte, fra både den private og den offentlige sektor, til at tænke kreativt om bæredygtighed og integreret grøn og blå infrastruktur. Det centrale grønne netværk i Skotland er et vigtigt omdrejningspunkt for at holde dette arbejde i gang.”

CSGN arbejder på at omdanne det centrale bælte til et sted, hvor miljøet tilfører værdi til økonomien, og hvor folks liv beriges af dets kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *