Hvorfor du bør overveje at investere i vedvarende energi Lagre

Siden den industrielle revolution for over 150 år siden, har vi været stærkt afhængige af kul, gas og andre fossile brændstoffer til magten alt fra pærer til biler til fabrikker. Men i det sidste årti eller deromkring, vores situation til at udnytte vedvarende energi og fortryde nogle af de skader, vi har gjort for at planeten har været på forkant med de fleste regeringer og industrier.

Top vedvarende energi til at investere i
Elproduktion, der ikke er afhængige af afbrænding af fossile brændstoffer til at generere elektricitet skaber et stigende antal investeringsmuligheder rundt om i verden. Men ikke al vedvarende energi er skabt lige, med vand, vind og sol blandt de bedste kilder til vedvarende energi.

Vandkraft
Omkring 71% af Jordens overflade er vanddækket, og som sådan vand er ikke kun en af de vigtigste naturressourcer, vi har, det er en af de mest let tilgængelige. Men der er mange lande, der er afhængige af andre lande for deres ressourcer.

Vindkraft
Vi har udnyttet vindkraft i århundreder, men det er først i de senere år, at vindkraft er blevet udnyttet i industriel skala. Som en af de hurtigst voksende kilder til vedvarende energi er vindkraften steget 75 gange i løbet af de seneste to årtier. Kina dominerer vindkraftindustrien med 217 gigawatt installeret kapacitet i 2018, efterfulgt af USA med 96 gigawatt og Tyskland med 59 gigawatt.

Solenergi
På trods af knytnæve solceller er blevet udviklet i 1950’erne, solenergi på en kommerciel og indenlandsk skala har kun vundet trækkraft i det sidste årti. Og flere regeringer er stigende incitamenter for boligejere til at installere nettet fodring solpaneler. Kina igen har den største solenergi kapacitet i forhold til noget andet land, efterfulgt af USA, og Japan.

Lande, der fører an
Hvis du mener det alvorligt med at investere i vedvarende energi, bør du overveje at investere i lande, der fører an.

Kina
På trods af at være en af de mest forurenede lande, Kina er blandt de mest fremtrædende investorer i vedvarende energi – producerer omkring 25% af deres samlede energi fra vedvarende energikilder.

USA
Omkring 18% af usa’s energi kommer fra vedvarende energikilder, men under præsident Trump dette kunne falde yderligere. Under Hr. Trumps administration faldt budgettet for vedvarende energi til 700 millioner dollar mod tidligere tal så højt som 2,3 milliarder dollar.

Tyskland
Tyskland er en af verdens førende inden for produktion af vedvarende energi fra solenergi. Det er værd at bemærke, at Tyskland leverer mere elektricitet end sin kul-og nukleare produktion tilsammen. Og så ville være en sund tilføjelse til enhver investeringsportefølje.

Hvorfor investere i vedvarende energi nu
Vi har oplevet en stigning i lande og virksomheder, der investerer i vedvarende energi i de seneste år, med vedvarende energi infrastruktur lagre stiger med 80% siden 2014 sammenlignet med FTSE World / Olie og Gas stiger med lige under 20%. Mens det er usikkert at investere i nogen form for energiinfrastruktur, og mange virksomheder er afhængige af offentlige midler til at fortsætte – i hvert fald i den indledende fase – har indvirkningen på sektoren for fossile brændstoffer efter Covid-19-pandemien været katastrofal.

En af grundene hertil er, at EU’s import af kul er faldet med næsten to tredjedele sammen med forstyrrede forsyningskæder. Behovet for brændstof er også faldet drastisk, da folk rejser mindre under de nuværende lockdown-foranstaltninger.

Konklusion
Mens vi stadig er langt fra fuldstændig grøn-levende, vi gør store fremskridt i retning af en Jord, der trives på vedvarende energi – og så vidt investeringer går, er det absolut en sektor værd at se.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *