Eksklusivt interview: Sophie Walker, leder af bæredygtighed, JLL

Før Sophie på sin side på sin rolle i 2016 blev direktør i Upstream-forretningen inden for JLL, førte tilsyn med vores Strategy & Communication-tjenester. Gennem 8 år hjalp Sophie virksomheder med at skabe markedsledende bæredygtighedsvisioner, strategier og implementeringsprogrammer og sikrede, at der opnås resultater. Sophie har designet strategier for virksomheder og for større master-planer i Europa, Mellemøsten og Afrika, hun har bistået flere kunder med deres bæredygtighed rapportering, hun oprettet vores eget europæiske uddannelsesprogram, og hun har implementeret socioøkonomiske og miljømæssige ledelsessystemer. Sektorerfaring omfatter: fast ejendom; detailhandel erhvervsmæssige tjenesteydelser landbrug; og sundhedspleje.

Sophie kom til JLL i 2007, efter at have arbejdet i det britiske Underhus. Sophie har en kandidatgrad fra Cranfield University i Environmental Management for Business og en MA (Oxon) i engelsk & moderne sprog fra University of Oxford. Sophie var Estates Gazette Young Professional of the Year 2014 og en af ULI 40 under 40 vindere 2014.

Hvad er JLL’s bæredygtighedsmission?

JLL’s bæredygtighedsprogram er At opbygge en bedre fremtid. Hos JLL mener vi, at vi er nødt til at gå ud over mursten og mørtel. Bygninger påvirker vores sundhed, lykke og kan gøre vores arbejde mere produktivt. Men de tegner sig også for mere end halvdelen af den samlede indvirkning på planeten. Vores mission er at opbygge levebrød, relationer, ideer, steder og en bæredygtig fremtid. Vi ønsker at være den mest bæredygtige ejendomsservice virksomhed globalt, realisere vores betydelige mulighed for at gøre bygninger og byer, hvor folk trives.

Hvad var chaufføren bag det her?

I Storbritannien forpligtede vi os tilbage i 2011 til at integrere bæredygtighed i alt, hvad vi gør. Den primære drivkraft var stærk kunde- og personalefeedback om muligheden for, at vi kunne være markedsledende på tværs af alle vores ydelser – vi havde en stor bæredygtighedsrådgivning i vores Upstream Sustainability Services-forretning, som var og fortsat er et stort aktiv for vores kunder. Men vi var ikke klar over fordelen ved opkvalme hele vores arbejdsstyrke til at være i stand til at tale trygt om, hvordan man navigere de miljømæssige og sociale konsekvenser af fast ejendom beslutningstagning, og vi var ikke konsekvent gå snakken i vores egne bygninger. Det har helt sikkert ændret sig til det bedre, ikke mindst med den britiske lancering af Building a Better Tomorrow i 2014, som blev vedtaget globalt i år.

Hvem tjener det primært?

For mig, der leder vores britiske program, er der lagt vægt på at hjælpe og påvirke vores kunder, vores industri, vores medarbejdere og vores samfund til at være modstandsdygtige langt ud i fremtiden. På globalt plan giver vores program som børsnoteret selskab også vores aktionærer tillid til, at vi tænker og handler langsigtet, og de vil skabe sikker værdi fra deres investering i os.

Hvilken forskel ønsker JLL at gøre i bæredygtighed?

Vi ønsker at fortsætte med at lede samtalen og sætte bæredygtighedsstandarder for ejendomsbranchen. Hver dag giver vi råd til tusindvis af mennesker om tusindvis af bygninger, og indkøbe mange tjenester og produkter på deres vegne. Det er en unik indflydelsesmulighed, og hvor vi kan gøre den største forskel. Jeg vil have os til at komme til et punkt, hvor hver transaktion, hver bygning, vi forvalter eller bygger, og hvert råd, vi giver til kunderne, virkelig vurderer, hvordan vi gør bygninger sundere og bedre forbundet med vores samfund og det naturlige miljø. Vi ønsker også at være et eksempel – på vores egne arbejdspladser og sammen med vores egne medarbejdere – på, hvordan man passer ud og driver store bæredygtige bygninger, og hvordan man skaber en arbejdskultur, der værdsætter mangfoldighed, udvikler færdigheder til morgendagens udfordringer og fremmer et godt helbred og velvære. Vi har gjort store fremskridt, men der er så meget mere at gøre.

Hvad er hindringerne for at gøre denne forskel?

Til dels den største udfordring for mig er at have en stor arbejdsstyrke. Som influencers, er det afgørende, at vores medarbejdere er vidende og købt ind i, hvad vi søger at gøre. Alle vores britiske medarbejdere har gennemført vores obligatoriske bæredygtighed e-learning program, som var en god start, og vi kører genopfriskning sessioner for vores netværk af over 200 mestre. Men du skal holde opdatere denne videnbase for alle medarbejdere, holde dem begejstret gennem spændende comms og drive den bæredygtige adfærd forandring. Desuden har vi været igennem en hel del af M&A i de sidste par år. Dette bringer friske ideer og friske forretningsområder ind til JLL, hvilket er fantastisk, men det betyder også, at der er et løbende behov for at få nye medarbejdere op i fart på bæredygtighed hurtigt, selv når de tager på så mange nye ting om en anden virksomheds kultur og struktur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *