Boganmeldelse: Eden 2.0 af Alex Evans

– Alex Evans er en førende autoritet i klimapolitikken. Han tilbragte femten år som rådgiver om klimaændringer i Tony Blairs regering, i generalsekretærens kontor i FN, og for tænketanke i USA, Storbritannien og Etiopien.-

– Topmødet efter topmøde om klimaændringer har enten slået fejl eller resulteret i tomme løfter. Evans hævder, at klimaændringerne er for stort et problem for regeringerne at løse. For at komme forbi nationale bekymringer er vi nødt til at udnytte massebevægelsernes magt.

– Det vil indebære genopdagelse af styrken i dybe historier, der kan inspirere hele samfundet – den slags historier, vi kalder myter, som vi stort set har glemt og nu har brug for mere end nogensinde. En dybt håbefuld og optimistisk bog, der vil ændre, hvordan du tænker om klimaændringer og vores evne til at ordne det.

Alex Evans har arbejdet sammen med regeringerne om klimaændringer i femten år, først i den britiske Labour-regering og derefter på de alles øverste niveauer i FN. Men han fandt altid, at når verdens ledere sætter sig ned for at forhandle klimaændringer handling, national politik altid fører til fiasko og manglende ambitioner. Ifølge Evans, “Hvis vi skal overvinde et problem så enormt som klimaændringer, så er vi nødt til at se langt ud over politikere og cirkeldiagrammer. I stedet er jeg kommet til at tro, at vi er nødt til at bygge den form for massebevægelse, der tidligere har skabt det politiske rum til at afslutte slaveri, eller skabe nye borgerlige rettigheder, eller sikre afskrivning af milliarder af dollars af tredje verdens gæld.

“For at gøre det, har vi mest brug for historier. Historier, der kan inspirere hele samfundet til at tænke og handle anderledes. Historier, der giver mening for vores fortid og viser vejen til en bedre fremtid; historier, der hjælper os med at se, hvad der sker, og vise os, hvordan vi gendanner det, vi har mistet. Vi plejede at være rige på sådanne historier, og vi kaldte dem myter. Nu har vi stort set glemt dem – og vi har mere brug for dem end nogensinde.”

I Eden 2.0 giver Alex Evans os en plan for, hvordan vi kan finde og bruge myter fra det 21.

Kortfattet, elegant, rettidig og vidtrækkende, Eden 2,0 er en dybt håbefuld og optimistisk bog, der vil omdanne, hvordan du tænker om klimaændringer og vores evne til at ordne det.

Gæstevurderingerne
“Et stærkt argumenteret og elegant arbejde, som alle bør læse.” Tim Smit, grundlægger af Eden-projektet

“Denne verden har potentiale til at blive et paradis for menneskeheden, men kun hvis vi ændrer vores verdensbillede. Eden 2.0 foreslår en anden måde at se og arbejde på.” Richard Chartres, biskop i London

“Eden 2.0 giver os et glimt af, hvad valgkamp kunne levere, hvis vi fokuserede på at binde folk sammen baseret på fælles ideer. Det kunne ikke være en mere presserende opgave, og vi kunne ikke have en klarere eller mere nødvendig håndbog” Kirsty McNeill, direktør for politik og kampagner, Red Barnet

Om forfatteren
Alex Evans er i øjeblikket forskningsdirektør for den nye Erhvervskommission for Bæredygtig Udvikling, der undersøger erhvervslivets rolle i at levere FN’s 2030-mål for bæredygtig udvikling om fattigdom, ulighed, klima og bæredygtighed. Han har også været seniorforsker ved NYU’s Center on International Cooperation (CIC) siden 2006.

Han har været ekspert i klimaændringer i FN’s generalsekretærs kontor, hvor han var forfatter til FN’s højniveaupanel om global bæredygtighed i 2011, arbejdede sammen med Etiopiens regering om at hjælpe med at organisere finans-for udviklingstopmødet i Addis Abeba i 2015 og var medlem af Etiopiens delegation til KLIMAtopmødet COP21 og har skrevet rapporter om klimaændringer til Brookings-institutionen , Chatham House, og Center for Global Development.

Før 2006 var Evans særlig rådgiver for to på hinanden følgende britiske statssekretærer for international udvikling (Hilary Benn og Valerie Amos), hvor han spillede en central rolle i at samarbejde med Make Poverty History kampagnen, og var en del af cross-Whitehall gruppe, der designede og leverede 2005 G8-topmødet i Gleneagles.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *