5 Opmuntrende tegn på det globale vindmøllemarked

Selv om nogle mennesker og embedsmænd stadig gerne ignorere det, klimaændringer er reel. Så virkelig, faktisk, at vi allerede kan mærke dens virkninger. Så sent som i går udgav Europa data, der viste, at 2019 var det varmeste år nogensinde.

Heldigvis er mange mennesker klar over dette, hvilket er grunden til investeringer i vedvarende energi har været stigende sidst. Den gode nyhed er, at vedvarende energi ikke kun er godt for planeten. Det er også godt for erhvervslivet. En undersøgelse viste, at vedvarende energi kan betale ROI’er på 800%. Alene det økonomiske incitament kunne få selv de stædigste virksomheder om bord.

Vind er blevet set som fremtidens magt af mange klimaforkæmpere. Men da teknologien har været temmelig dyrt indtil sidst, har mange været tvivlsomme om det. Alt dette er i hastig forandring.

Markedet for vindenergi er i øjeblikket 70 milliarder dollars værd. Det vil også fortsætte med at vokse med tiden.

I denne artikel vil vi tale om nogle af fordelene ved havvindbrug. Du skal være opmærksom på fordelene ved vindproduktion i de kommende år.

1. Havvindbrug er stadig nyt
Selv om havvindbrug har et stort potentiale, er teknologien bag det stadig relativt ny. Den første egentlige havmøllepark blev startet i 1991 i det sydøstlige Danmark. Det havde over 11 vindmøller og arbejdede i over et kvart århundrede. I dag er vindmølleparken ikke længere i drift. Men dens oprindelige dele er blevet brugt på andre gårde. En mølle er dog blevet reddet til at blive udstillet på Danmarks Teknologiske Museum.

2. Der er mange offshore ressourcer
I de sidste 20 år er interessen for vedvarende energi steget mærkbart, og mange flere mennesker er villige til at investere i nye teknologier såsom havvindlandbrug. Grunden til, at denne teknologi er så attraktiv for så mange mennesker, er, at der er nok havvindressourcer til at drive hele byer. Ifølge forskning fra National Renewable Energy lab, havvindmølleparker potentielt kunne producere mere end 7.200 terawatt energi om året. Teknologien kan potentielt drive en hel generation.

3. Omkostningerne ved offshore vindkraft er nede
Mellem 2010 og 2020 er de samlede omkostninger ved at drive en havmøllepark faldet med 60 %. Hvem, eller endnu bedre, hvad er ansvarlig for denne tendens? Talrige faktorer, faktisk. Til at begynde med er turbineteknologien blevet væsentligt forbedret i denne periode, hvor flere virksomheder har udviklet innovationer. I 1991 var vindmøllerne i gennemsnit 35 mm i diameter. I dag er de meget større. Hornsea 2 gården vil have 167 meter lange turbiner.

4. Europa dominerer offshore vindkraft
Som du måske har bemærket, har vi talt meget om europæiske vindkraftværker i denne artikel. Det skyldes, at kontinentet dominerer markedet for havvind. Fra 2020 har USA kun én offshore gård, på trods af et meget hurtigt voksende marked rundt om i verden. Virksomheder fra Det Forenede Kongerige og Tyskland fortsætter med at innovere. Med fremkomsten af de asiatiske markeder – primært i Japan, Twain og Indien – det globale marked vil fortsætte med at vokse.

Er Havvindbrug en lovende langsigtet mulighed?
Det største spørgsmål er, vil havvinddyrkning nogensinde blive mainstream? Mens vi ikke kan sige noget med sikkerhed, er der stærke tegn på, at teknologien ikke vil forblive niche for længe. I betragtning af hvor meget strøm de nye turbiner kan producere, hvor lidt de påvirker vores liv, og hvordan omkostningerne er nede, ville det være mere overraskende at se teknologien bliver uklar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *